Hardloopschoenen kopen bij een orthopedisch specialist


De Schoenspeciaalzaak, expertisecentrum voor voet- en loopklachten

Nadat ik twee keer binnen een half jaar bij dezelfde hardloopwinkel hardloopschoenen had gekocht die achteraf onvoldoende steun bleken te geven aan mijn voeten besloot ik het over een andere boeg te gooien.orthopedisch specialist | runningtherapie

Mijn toenmalige fitnessinstructeur kwam met het advies om een bezoek te brengen aan een podoloog die verbonden was aan schoenspeciaalzaak. Volgens hem was dit de beste plek waar je als amateur of professional, met een passie voor hardlopen je hardloopschoen koopt. Dit keer dus even geen trending dance muziek uit de speakers of een hardloopwinkel op een AAA locatie midden in de stad. Terug naar de basis, en alle focus op kwaliteit en professionaliteit.


Bij binnenkomst was het mij direct duidelijk dat ik dit keer te maken had met professionals die hun vak verstaan, gedreven en met passie voor dezelfde sport waar mijn hardloophart sneller van gaat kloppen.


Tijdens het intakegesprek kwamen zaken naar voren als loopklachten, de stand van mijn voeten en de manier waarop mijn lichaam reageert of beter gezegd zichzelf corrigeert wanneer ik mijn oude hardloopschoenen droeg. Ook was er voldoende ruimte voor inbreng van wensen ten aanzien van mijn toekomstige hardloopschoenen. Ik gaf aan dat ik uitsluitend in de natuur loop en dus ook tijdens natte periodes voldoende grip wil hebben op gladde ondergronden. Maar ook in de zomer wanneer de ondergrond juist extreem droog kan zijn wil ik dat mijn hardloopschoenen zich een comfortabele weg kunnen banen om zo met gemak de hoogste duinen van Nederland te kunnen trotseren. Er werd door de podoloog veel moeite gedaan om een zo volledig mogelijk loopprofiel van mij geschetst te krijgen. Dat voelde goed!


Wat mij erg aansprak was dat ik na het gesprek met de podoloog direct door kon lopen naar de winkel waar ze naast orthopedisch schoeisel ook hardloop- en wandelschoenen verkochten. De podoloog deed een overdacht aan de winkelmedewerker waarna er een schoenkeuze gemaakt kon worden.Trailrunning | runningtherapie

Binnen enkele weken na het dragen van mijn nieuwe hardloopschoen waren mijn blessures en klachten verleden tijd. Eindelijk kon ik de afstanden en routes lopen die ik op de planning had staan. Qua kosten komt het aardig overeen met een reguliere hardloopwinkel. Ik heb enkel betaald voor de schoenen. Er zijn voor mij geen kosten berekend voor het gesprek met en onderzoek van de podoloog.Aankoop ervaring en kennis delen, doe je voordeel er mee

Ik hoop met deze serie over de aankoop van hardloopschoenen een bijdrage te leveren aan iedereen die op het punt staat nieuwe hardloopschoenen aan te schaffen, of wellicht al een tijdje rond loopt met blessures en pijnklachten en hiermee wil afrekenen. Wellicht twijfel je of jouw hardloopschoenen wel de juiste ondersteuning aan je voeten biedt? Of dat er ruimte is voor verbetering? Ik kan je aanraden om contact te zoeken met een orthopedisch specialist bij jou in de buurt. Het liefst een die direct gekoppeld is aan een schoenenspeciaalzaak.


De hardloopschoen is geen wondermiddel en gaat natuurlijk niet alle blessures voorkomen. Er zijn immers vele variabelen die hier invloed op hebben, waarvan overbelasting de grootse veroorzaker is. Maar als je hardloopschoenen al onvoldoende steun geven sta je in het beginsel al op achterstand. Natuurlijk is het raadzaam om bij blessures eerst contact op te nemen met je huisarts of fysiotherapeut zodat je op een gezonde en verantwoorde manier kan blijven hardlopen.


Serie Hardloopschoenen kopen: Deel 1/4
Serie Hardloopschoenen kopen: Deel 2/4
Serie Hardloopschoenen kopen: Deel 3/4
Serie Hardloopschoenen kopen: Deel 4/4

Dit artikel is niet gesponsord en ik ontvang op geen enkele wijze een vergoeding.


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven