Hardloopschoenen kopen


Beginnende hardloper

Runningtherapie | gezond bewegen | hardloopschoenen
Zeker als beginnende hardloper valt er veel rendement te behalen op het dragen van een paar hardloopschoenen die bij jou voeten past en type ondergrond waar je het liefst op loopt.
Duin, bos, weiland, strand, weg, modder of een atletiekbaan vragen allemaal om een eigen type hardloopschoen. Ben je een tempoloper of ben je juist meer van de rustige doorloopjes.
Wil je zo nu en dan mee doen aan een wedstrijd? Het zijn allemaal zaken waar je rekening mee houdt wanneer je overweegt nieuwe hardloopschoenen aan te schaffen.

Ben je iemand van de tempoloopjes en geniet je juist van de natuur met een rustige duurloop?
Of wellicht beide? Er zijn veel variabelen die bepalen of een type schoen bij je past of niet.

Als beginnende hardloper heb ik aan den lijve ervaren wat de negatieve gevolgen kunnen zijn van het dragen van schoeisel dat onvoldoende steun biedt en de kans op blessures vergoot. Wat mij dan ook aangenaam verraste was het moment waarop ik na diverse miskopen de schoenen vond die als een glazen muiltje bij mijn voeten paste! Blessures verdwenen en ik kon afstanden lopen waar ik voorheen enkel over kom dromen.

Perfecte hardloopschoen

Natuurlijk is de “perfecte” hardloopschoen erg persoonlijk en geen wondermiddel. Het voorkomen van blessures begint met verantwoord sporten en luisteren naar je lichaam. Met name de spieren, pezen, kraakbeen en botten hebben tijd nodig om zich te wapenen tegen de schokken die op de landende voet worden doorgegeven tot aan de heup en in de lage rug. Per landing gaat het om 3 a 4 maal het lichaamsgewicht.

runningtherapie | hardloopschoenen | gezond bewegen

De meeste mensen die zich bij mij melden voor runningtherapie komen op hun dagelijkse sneakers. Daar is niets mis mee en ook helemaal top. Bewegen in de gezonde natuur is al een goede start ervaring op zich.Graag neem ik je dan mee hoe ik het aankoopproces heb ervaren en hoop je te kunnen inspireren om ook tot de hardloopschoen te komen die echt bij jou past en je zal motiveren om gezond te blijven bewegen.

Serie Hardloopschoenen kopen: Deel 1/4 Serie Hardloopschoenen kopen: Deel 2/4 Serie Hardloopschoenen kopen: Deel 3/4
Serie Hardloopschoenen kopen: Deel 4/4

Dit artikel is niet gesponsord en ik ontvang op geen enkele wijze een vergoeding.
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven